За последното денонощие полската полиция е заловила над 50 мигранти, влезли

...
За последното денонощие полската полиция е заловила над 50 мигранти, влезли
Коментари Харесай

Поне 50 мигранти пробиха полската блокада на границата с Беларус |

За последното денонощие полската полиция е заловила над 50 мигранти, влезнали нелегално в страната от Беларус, а опитите за прекосяване надвишават 599 , написа Би Би Си. 

Министерството на защитата на Полша разгласява в Туитър видеозапис, в който се твърди, че беларуски боец е стрелял, с цел да сплаши мигрантите, лагерували покрай оградата на границата.

Służby białoruskie zastraszają migrantów oddając strzały w ich obecności.
— Ministerstwo Obrony Narodowej???????? (@MON_GOV_PL)

Твърдението не може да бъде тествано от самостоятелни източници, тъй като Полша наложи изключително състояние в региона, което пречи на кореспонденти, деятели и други хора, които не живеят там, да влизат в зоната, означават международните медии. 

Около 3000-4000 мигранти са се струпали от няколко дни в гориста зона в Беларус покрай Полша. Говорителят на полското държавно управление Пьотър Мюлер съобщи, че се преглежда опцията за цялостно затваряне на границата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз упреква Минск в изтласкване на мигрантите към границата и дефинира това като " неприятелски акт ". Днес Беларус пък съобщи, че Западът дирижира миграционната рецесия по границата й с Полша, където са блокирани хиляди мигранти, които желаят да отидат в Евросъюза.

Обвиненията бяха отправени от беларуския министър на външните работи Владимир Макей на среща в Москва с съветския му сътрудник Сергей Лавров.

" С оглед на приемането на пета серия наказания против Беларус, за които към този момент се приказва на Запад, този път употребяваният предлог е миграционната рецесия, провокирана от Европейски Съюз и неговите страни членки, граничещи с Беларус ", сподели Макей. Той изрази вяра, че Беларус и Русия ще реагират дружно на тези " вражески дейности ".

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР